Waarom een stoomzuiger?

Waarom reinigen met stoom en waarom een stoomzuiger aanschaffen? Is dat nu echt zoveel effectiever? Het blijft toch een aanzienlijke investering dus het moet ook zin hebben, toch?

Zoals beschreven in het stuk tekst over de stoomzuigers van SAMUDO, is stoom een krachtig middel om te reinigen en te desinfecteren. Dat stoom als reinigingsmiddel gebruikt kan worden, heeft zich in de praktijk al door en door bewezen. U kunt vervolgens nog de afweging maken tussen een stoomreiniger en een stoomzuiger.

Om die afweging te kunnen maken zult u eerst moeten weten wat een stoomzuiger is. Een stoomreiniger kennen wij allemaal. Een stoomzuiger is een apparaat wat tegelijkertijd kan stomen en zuigen. Dus eerst stofzuigen en daarna dweilen behoort met een stoomzuiger tot het verleden. Bovendien werkt u continue met schoon water en zuigt u het vuile water op wat in een reservoir wordt opgevangen. Dit in tegenstelling tot dweilen waarbij alleen de eerste emmer met de schone dweil schoon is en na de eerste spoelbeurt is het dweilwater en daarmee ook de dweil al vervuild. U verspreid dus feitelijk het vuil wat ook zichtbaar is aan bijvoorbeeld de voegen van een tegelvloer. Met een stoomzuiger kunt u overigens véél meer dan alleen de vloer schoon maken, bijvoorbeeld de ramen wassen of vlekken uit een tapijt halen. Verder kunt u met aantal van onze stoomzuigers de lucht in huis reinigen. Lees hier meer over onze stoomzuigers.

Er zijn dus nog meer redenen om een stoomzuiger aan te schaffen. Een stoomzuiger beschikt door vooral de zuigfunctie over een aantal functionaliteiten die bijvoorbeeld een gewone stoomreiniger niet heeft. Met deze functionaliteiten kunt u bijvoorbeeld de problematiek te lijf gaan die hieronder wordt beschreven.
Daarnaast beschikken al onze stoomzuigers over een waterfilter wat functioneert op basis van separatie. Al onze stofzuigers werken overigens ook op basis dit principe.

Misschien heeft een stoomzuiger voor u geen toegevoegde waarde omdat u al een stoomreiniger in huis heeft. In dat geval is een stofzuiger met waterfilter zeker het overwegen waard met onderstaande onderbouwing.

Waterfilter tegen o.a. fijnstof in uw huis…..

Het zijn de kleine stofdeeltjes zoals huisstofmijt, chemicaliën, lood, haren, huidvezels, vlooien of luizen eitjes van de huisdieren die voor problemen kunnen zorgen. De onzichtbare deeltjes gaan dwars door de filters en stofzuigerzakken van een normale stofzuiger heen en verspreiden zich door de lucht die wordt ingeademd. Ook al lijkt de vloer schoon na het stofzuigen, in werkelijkheid dwarrelt een groot deel onzichtbare deeltjes door de lucht die door uw gezin weer wordt ingeademd. Door elke dag te stofzuigen met een normale stofzuiger, waaien deze kleine stofdeeltjes juist extra op. Dit kan o.a. astmatische klachten en allergieën verergeren. Vooral in kleine kamers, peuterspeelzalen, klassen of (smoezel) ruimtes waar weinig gelucht wordt, vormt dit een herkenbaar probleem. Ook in de koudere periodes van het jaar wordt de woning thuis minder gelucht. Ook dan wordt dit probleem meer ervaren.

Verder is het een bekend fenomeen dat een stofzuiger na verloop van tijd gaat stinken. Dit als gevolg van een stofzuiger zak die een prachtige bron van voeding  is voor micro-organismen die zich in de stofzuiger zak kunnen ontwikkelen. Een stofzuiger staat vaak ergens in een ruimte waar het vochtig is, wat dit proces alleen maar versneld. Ruikt u uw stofzuiger tijdens het stofzuigen? Dan bent u microscopisch kleine deeltjes in de lucht aan het blazen. Deze deeltjes zijn weer schadelijk voor de gezondheid.

De laatste 20 tot 30 jaar is het aantal mensen met een allergie in Nederland verdubbeld. Er wordt gezegd dat we vaker allergisch reageren omdat we langer dan vroeger opgesloten zitten in goed geïsoleerde huizen. Het blijven gissingen en gedegen wetenschappelijk onderzoek zou meer duidelijkheid moeten brengen. Uit onderzoek is wel al bewezen dat door het stofzuigen in goed geïsoleerde huizen de kans op allergieën toeneemt. Steeds meer kinderen zijn allergisch geworden en vormt een groot probleem voor de levenskwaliteit van deze kinderen. Onderstaande zijn voorbeelden van kenmerken die optreden bij een allergie:

  • Hooikoorts
  • Waterige en/of jeukende ogen
  • Loopneus
  • Jeuk
  • Niezen
  • Astma, moeilijkheden met ademhalen
  • Hoesten
  • Eczeem

“Allergieën of astmatische klachten, u kunt er dus zelf wat aan doen!”

Zowel de stoomzuigers als stofzuigers van SAMUDO beschikken zoals al geschreven over een waterfilter. Alles wat u opzuigt komt in contact met het water in de vuilwatertank en daar blijft ook achter. Ook fijnstof wordt door het waterfilter grotendeels afgevangen waarbij dit bij de GIOEL nagenoeg 100% is.  Nadat u de stoomzuiger of stofzuiger van SAMUDO gebruikt heeft gooit u het vuile water weg. Bij een volgende poetsbeurt heeft u weer een “vers filter”. Kortom, een schonere lucht na het zuigen met een schoner apparaat!

Is uw matras, vloerbedekking, vloerkleed of gestoffeerd bankstel wel zo schoon?

Terwijl er onschuldig heerlijk geslapen wordt, stapelen de huidcellen, huisstofmijten, schimmels, menselijk haar, bacteriën, stof en uitwerpselen van de huismijt zich op in uw matras. De gemiddelde persoon verliest zo’n 1,5 miljoen huidcellen per uur, tijdens een nachtrust van 8 uur verliest men 12 miljoen huidcellen en één liter zweet. Na drie jaar is het matras en het kussen gevuld met 10% van dit organisch materiaal, na tien jaar minimaal 30%. Een wat ouder matras of kussen kan dus een flinke verergering van allergieën en astma veroorzaken en is ook niet hygiënisch. Ook speelkleden, bankstellen, vloerbedekkingen en vloerkleden zitten vol met allergenen die moeilijk te verwijderen zijn.

Recent onderzoek door de Consumentenbond wees uit dat er tot vandaag de dag in Nederland en België geen apparaat bestond om kleden, bankstellen en matrassen afdoende diep te reinigen en vooral te ontdoen van allergenen en stof.

Een stoomzuiger van SAMUDO in combinatie met de Powerbase Profi heeft hier verandering in gebracht. Dus waarom een stoomzuiger? Wordt het al duidelijker?

Minder reinigingsmiddel, beter voor ons milieu en uw portemonnee…

Reinigingsmiddelen bevatten over het algemeen chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor ons milieu. De reinigingsmiddelen die minder schadelijk zijn voor het milieu of zelfs als geheel biologisch afbreekbaar te boek staan hebben vaak op zichzelf een minder effectieve werking of worden duur betaald. Vaak zijn reinigingsmiddelen agressief voor mooie spullen en laten een filmlaag (detergentlaagje) achter op het oppervlak, bijvoorbeeld de vloer of keukenkastjes.
Iedereen die iets nieuws heeft gekocht, zal ervaren dat het oppervlak daarvan de eerste weken bijna niet vies te krijgen is, dit komt omdat er nog geen schoonmaakmiddel op het oppervlak zit. Dit oppervlak is nog droog, niet vet en vrij van een filmlaag. De eerste keer dat u schoonmaakmiddel gebruikt, zal er een filmlaag ontstaan op uw oppervlak, waardoor het oppervlak steeds vaker schoongemaakt moet worden. Filmlagen zijn vet en trekken meer vet, stof en andere viezigheid aan. Na verloop van tijd hebben reinigingsmiddelen niet meer het beoogde effect en lijkt het oppervlak ook na reiniging niet meer echt schoon te worden.

Het reinigen met stoom is hét betere alternatief. Met onze stoomzuigers en onze speciale reinigingsmiddelen zal de filmlaag wegblijven. Het oppervlak zal minder snel vuil worden en ons milieu gespaard worden. Dus waarom een stoomzuiger? Het antwoord op deze vraag moet nu toch wel duidelijk zijn? Waarom niet? De vraag zou eigenlijk moeten zijn;”Waarom geen stoomzuiger?”

Voldoen aan de HACCP-norm…

Stoom desinfecteert, dat is ondertussen een gegeven. De voedingsindustrie, horeca, bakkerijen en slagerijen werken normaliter volgens de HACCP-norm. In sommige gevallen wordt zelfs een strengere norm gehanteerd maar wij zullen het hierbij laten. SAMUDO levert stoomzuigers die u zullen helpen om binnen de bandbreedte van deze HACCP-norm uw vak uit te oefenen. Reinigen met stoom helpt om problemen te voorkomen.

Waarom een stoomzuiger voor desinfectie…

U kunt ervoor kiezen om te desinfecteren met chloor. Niemand werkt echter graag met chemicaliën zoals chloor. Bacteriën worden gedood met stoom. Voor desinfectie doeleinden is een stoomzuiger dus uitermate geschikt. Heeft u bijvoorbeeld een sauna, dierenkliniek, tandarts, kapsalon, schoonheidssalon, dermatologische kliniek of een ander bedrijf die zorg gerelateerd is maar waar infecties op de loer liggen? Start dan met het reinigen met stoom en kies dan voor een stoomzuiger met waterfilter. Schoner lukt gewoon niet.

Naast de uitgebreide productinformatie die op onze website te vinden is, kunt u ook contact met ons opnemen voor uw vragen.
Wij zijn alle dagen van de week telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 20:00 uur:  +31621395629