Vriezer ontdooien met stoomzuiger

Vriezer ontdooien met stoomzuiger

Waarom de vriezer ontdooien?

De vriezer ontdooien met stoomzuiger, waarom dan? Een vriezer die vol ijs zit verbruikt ten eerste meer energie dan nodig is. Verder zal de temperatuur in de vriezer niet dat niveau bereiken wat nodig is om voedsel op een voedselveilige manier te bewaren, dat is namelijk bij -18°C graden Celsius. Kouder overigens heeft geen zin máár is ook niet nadelig wat betreft voedselveiligheid, wél wat betreft energieverbruik. Bij -18°C stopt de bacterievorming en kan uw ingevroren voedsel langdurig (3 maanden) worden bewaard. Bij hogere temperaturen kán ingevroren voedsel dus ook bederven. Ook de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit schrijft dit ook voor, zie deze link.
Dus waarom? Daarom!

Wanneer de vriezer ontdooien?

Zelfs als de lades vrijwel niet meer open of dicht gaan ten gevolge van ijsvorming, doen wij hier in de regel niets aan. Pas als het écht te gort is én de zin én tijd er is, meestal in de zomer, dan wordt de vriezer een keer ontdooit.
Een vriezer werkt zoals uitgelegd niet goed als er ijs op de koelelementen zit. Een laag ijs van enkele millimeters zorgt er bijvoorbeeld al voor dat je vriezer zo’n 10 procent meer energie verbruikt en nóg belangrijker zijn vriestemperatuur van -18°C niet haalt. IJs in een diepvries zonder no-frost-functie is echter nooit te voorkomen. Zodoende is het zaak je vriezer af en toe te ontdooien. De no-frost-functie werkt overigens alleen als de deur van de vriezer gesloten is. Heeft deze een tijdje open gestaan dan zal zich ook ijs vormen.
Dus wanneer? In ieder geval vaker dan u nu waarschijnlijk doet!

De vriezer ontdooien hoeft niet veel werk te zijn.

Misschien denkt u nu;”het zal allemaal wel, ik ben er nog nooit ziek van geweest”. Dan heeft u simpel gezegd geluk gehad óf u kunt het zich niet herinneren en dacht op dat moment aan een buikgriep. Echter heeft u al een stoomzuiger, gebruik hem dan om het uit te sluiten.
De vriezer ontdooien met een stoomzuiger is net zoals alle andere toepassingen een peuleschil in vergelijk tot een situatie waar een stoomzuiger niet voorhanden is. Hoe, kunt u zien in onderstaande video.

 

Kunt u dit met de standaard bijgeleverde hulpstukken?

Jazeker! De stoomnozzle in de video wordt standaard bij de stoomzuiger meegeleverd. Heeft u toch plekken die u nét niet kunt bereiken dan kunt u een verlengstuk monteren. Dit is optioneel los erbij te bestellen.

Heeft u naar aanleiding van deze video vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen. Op onze contactpagina kunt u onze contactgegevens vinden.

Terug naar blog