Vies vakantiehuisje?

Een vies vakantiehuisje wil niemand….toch?

Een vies vakantiehuisje, daar zit noch de klant, noch de verhuurder op te wachten. Het is overigens ook helemaal niet nodig, zolang er maar effectief kan worden schoon gemaakt.

Deze week was in het nieuws dat het met sommige vakantiehuisjes wat betreft hygiëne niet zo best gesteld is.

Uit onderzoek van de Consumentenbond was gebleken dat vakantiebungalows vaak niet goed worden schoongemaakt. Onderzoekers troffen veelvuldig stof, haren, schimmel, beestjes, druipsporen en vlekken op muren en matrassen aan. Ook werden poepbacteriën aangetroffen. Al met al een situatie waar niemand op zit te wachten omdat de vakantievierder allergische reacties kan krijgen of zelf ziek kan worden.

Ook de verhuurder komt met een slechte naam in het nieuws terwijl de kwaliteit verder perfect gewaarborgd is. Doodzonde, zo zou je mogen concluderen….

Een vies vakantiehuisje t.g.v. gebrek aan tijd en/of middelen?

Als mogelijke oorzaak wordt tijdgebrek aangedragen. De schoonmaker heeft simpelweg te weinig tijd om een vakantiehuisje te reinigen. In de regel vertrekt de vorige vakantievierder voor een bepaald tijdstip en arriveert de nieuwe alweer een aantal uurtjes later. Een grondige schoonmaakbeurt van alle vakantiehuisjes in dit kort tijdsbestek is dan bijna onmogelijk. En zodra de nieuwe vakantievierder in het vakantiehuisje zit is een grondige schoonmaakbeurt vaak niet wenselijk. Het is dus zaak om op het moment dát het vakantiehuisje wel grondig wordt gereinigd, dit ook effectief én snel gebeurd.

Met een stoomzuiger van SAMUDO wordt dat mogelijk. Wat de onderzoekers aantroffen kan door gebruik te maken van een stoomzuiger tot het verleden behoren. Helemaal als u de stoomzuiger combineert met een elektrische klopborstel waarmee o.a. ook stofmijt, stof, haren, etc. uit de dieper gelegen zones van een tapijt of matras kunnen worden verwijderd.

Bacteriën worden met de stoom gedood en al het vuil wat los geraakt zuigt de stoomzuiger op en wordt gevangen in het waterfilter. Waar u met een dweil vuil verplaatst haalt u het met een stoomzuiger effectief weg. Ook heeft u met een stoomzuiger geen schadelijke chemische middelen meer nodig om bijvoorbeeld de badkamer grondig te reinigen ofwel te desinfecteren. Het reinigen van tegels tegen de muur en op de vloer wordt een peulenschil. Dus een vies vakantiehuisje wordt verleden tijd.

Meer over reinigen met stoom en waarom met een stoomzuiger kunt u overigens hier lezen.

Heeft u na het lezen van deze informatie interesse gekregen in de stoomzuiger en wenst u aanvullende informatie? Neem in dat geval telefonisch contact met ons op via +31(0)492 475 529 of +31(0)6 21395629. U kunt ook een bericht versturen via onze contactpagina.

Terug naar blog