De stoomzuigers van SAMUDO

Op zoek naar informatie over de stoomzuigers van SAMUDO?

Stoomzuigers van SAMUDO kenmerken zich met name door kwaliteit en het gebruiksgemak, zowel tijdens bedrijf als daarna. Daarnaast bieden wij alleen stoomzuigers aan die zich in de praktijk bewezen hebben.
In onderstaande tekst aanvullende uitleg over onze stoomzuigers.

Waar worden onze stoomzuigers geproduceerd?

SAMUDO stoomzuigers staan voor kwalitatieve en betrouwbare stoomzuigers die worden geproduceerd in Italië door fabrikanten zoals o.a. Maxima en Capitani. Het is een bewuste keuze om met Italiaanse producten te werken. Dit omdat Italië al sinds 1822 ervaring heeft met het gebruik van stoom in kleinere toepassingen waaronder de welbekende espressomachine.

“Een stukje geschiedenis”

Het begon bij een lekkere espresso maar pas later ontdekten Italiaanse fabrikanten het enorme potentieel van stoom als alternatief voor dieptereiniging door het lage vochtgehalte bij hoge druk. De efficiënte reiniging van moeilijke oppervlaktes evenals de ontsmettende capaciteit van stoom overtrof alle verwachtingen. Deze techniek om te reinigen wordt ondertussen al 150 jaar gebruikt voor het reinigen en ontvetten van machines.
De “neutrale” stoom, die geen minerale noch elektrisch geladen substanties bevat, neutraliseert de statische lading van de vuildeeltjes. De stoom werkt als gasvormige substantie. De hitte smelt en elimineert vettige substanties. Stoom penetreert gemakkelijk in alle hoeken, die anders moeilijk bereikbaar zijn en dus ook moeilijk te reinigen zijn op andere manieren. Inmiddels is bekend dat bij hoge temperaturen niet alleen vet en olie oplost, maar ook bacteriën en microben gedood worden.

Bekijk een greep uit het assortiment van de SAMUDO stoomzuigers door op deze link te klikken.

Functionaliteit

Een grote winst in gebruiksgemak, tijd en geld! Een veel beter resultaat.
Werkelijk een alleskunner, voor de prijs van één apparaat!

  • Stofzuiger met waterfilter (geen stofzuigerzakken meer nodig!)
  • Stoomreiniger
  • Waterzuiger
  • Matras reiniging (zeer geschikt bij allergieën)
  • Tapijtreiniger
  • Luchtreiniger (van toepassing op sommige van onze apparaten)

Kennis en vele jaren van ontwikkeling resulteerde in de meest krachtige, efficiënte en gebruiksvriendelijke stoomzuigers die in elk huishouden en bedrijf te gebruiken zijn. De stoomzuiger is een alleskunner op gebied van schoonmaakgemak in uw huis of bedrijf. Dit bewijst zich omdat in één beweging uw hele ruimte gezogen, gedweild, gestoomd en gedroogd wordt. Met bepaalde (optionele) hulpstukken kunnen keuken, sanitair, ramen, spiegels, bankstellen, vloerkleden, matrassen, enzovoorts, diep gereinigd worden in één handeling.
Behalve dat stoom het vuil oplost, onderhoudt en beschermt stoom de gereinigde oppervlakten. Vloeren en ramen blijven langer schoon en doordat er geen residu (filmlaag) achter blijft, zal nieuw vuil zich minder snel aan het gereinigde oppervlakte vast kunnen hechten. Ook elektrostatisch geladen oppervlakken, die stof en vuil aantrekken, worden door de stoom geneutraliseerd. Het resultaat: de gereinigde oppervlakken blijven langer stofvrij en schoon.

N.B: Er wordt geadviseerd om bij het verwijderen van het vuil van bijvoorbeeld keukenkastjes en andere gevoelige oppervlakten de stoom op grotere afstand van het te reinigen oppervlak te houden en tegelijkertijd een microvezeldoek te gebruiken. Hoe hoger het absorbeer gehalte van de microvezeldoek, hoe beter het resultaat!

Bekijk alle SAMUDO stoomzuigers door op deze link te klikken.

Kenmerken SAMUDO stoomzuigers

De stoomzuigers van SAMUDO zijn te herkennen aan het unieke feit dat ze geschikt zijn gemaakt voor onze Powerbase Profi.

Al onze stoomzuigers zijn voorzien van een waterfilter wat functioneert op basis van een gepatenteerde separator techniek. Het is een gemakkelijk te reinigen filter, wat géén terugkerend specialistisch onderhoud behoeft. Ook is er bij onze stoomzuiger géén sprake van het jaarlijks vervangen van dure (HEPA) filters om de werking te kunnen waarborgen.
Vaak wordt het dure onderhoud van een apparaat niet vermeldt bij verkoop en staat u achteraf voor onaangename verrassingen die kunnen oplopen tot 150 euro per jaar.

Een ander kwaliteitspunt is de ongelofelijke breuk stabiliteit door de kunststof delen te produceren uit zeer hoogwaardige materialen. De vuilwatertank (onderste transparante deel van het apparaat) is geproduceerd uit polycarbonaat met nylon. Dit materiaal is een van de beste en meest hoogwaardige kunststoffen die voor deze toepassing geschikt is. Ook met betrekking tot de drukketel en het verwarmingselement mogen wij stellen dat kwaliteit en duurzaamheid hier de boventoon voeren. Dit bewijzen wij onder andere met een garantietermijn vanuit onze leverancier van 8 jaar op de RVS drukketel.

Bekijk alle SAMUDO stoomzuigers door op deze link te klikken.