Stoomreiniger of stoomzuiger, het verschil?

U vraagt zich misschien af wat nu over het algemeen de kenmerkende verschillen zijn tussen een stoomreiniger en stoomzuiger? Wat kan een stoomzuiger wat een stoomreiniger niet kan? Heb ik een stoomreiniger of stoomzuiger nodig en waarom? Wat is een stoomzuiger eigenlijk en waarom een stoomzuiger van SAMUDO?
Wij vragen u altijd wat u wilt reinigen met stoom, waarom denkt u over een stoomzuiger. Vervolgens is het van belang dat u weet wát u er nog meer mee kunt reinigen. Kijk ook eens hier om een indruk te krijgen van wat u kunt reinigen met onze stoomzuigers. Met behulp van onderstaande tabel krijgt u al een eerste indruk of u beter af bent met een stoomreiniger of stoomzuiger.

Dus….koopt u een stoomreiniger of toch liever een stoomzuiger?

Heeft u naar aanleiding van onderstaande tabel vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Aan de hand van een informatief gesprek kunnen wij u helpen bij het maken van uw keuze wat betreft het type stoomzuiger.

Stoomzuigers van SAMUDO Stoomreinigers in het algemeen Overige stoomzuigers / stoomstofzuigers
Stoomfunctie Aanwezig Aanwezig Aanwezig
Zuigfunctie Aanwezig, tijdens stomen mogelijk Niet mogelijk Aanwezig, maar met beperking afhankelijk van type.
Heetwaterfunctie / reinigingsmiddel functie Aanwezig, m.u.v. E1 Scarab en F1 Mouse Niet mogelijk Soms aanwezig
Luchtreiniging mogelijk Ja Niet mogelijk Soms aanwezig
Navullen tijdens bedrijf Altijd mogelijk N.v.t. Soms aanwezig
Filter(s) Waterfilter, eenvoudig te reinigen N.v.t. Vaak meerdere filters die kostbaar zijn en lastig te reinigen.
Overige toebehoren Veel verschillende toebehoren verkrijgbaar zoals stoomstrijkijzer Alleen standaard toebehoren Toebehoren verkrijgbaar maar in de mindere mate, o.a. geen Powerbase Profi, etc.
Toevoegen reinigingsmiddel Verschillende reinigingsmiddelen beschikbaar N.v.t. Soms mogelijk
Garantie Standaard 2 jaar en aanvullend 8 jaar op drukketel Afhankelijk van merk, vanaf 1 jaar Afhankelijk van merk, vanaf 1 jaar