Stofzuiger weinig zuigkracht? Het kan beter én gezonder!

Uw stofzuiger weinig zuigkracht?

Heeft uw stofzuiger weinig zuigkracht of té weinig? Vanaf september 2017 hebben stofzuigers een motorvermogen van maximaal 900 Watt. Dit was vanaf 2014 al afgeremd tot 1600 Watt. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat een stofzuiger dan niet meer goed functioneert maar er zal wel ergens op moeten worden beknibbeld. Waar vroeger een stofzuiger van de verschillende leveranciers vol filters zat om de lucht die het apparaat verliet te reinigen is dit nu vrijwel onmogelijk gemaakt. De stofzuigers die nog wel een redelijke schone uitstoot hebben zijn dan ook vaak de stofzuigers die vrijwel geen zuigkracht meer overhouden. Om deze reden zie je zijn er nu meer producenten dan Dyson die nu stofzuigers zonder stofzak (stofzakloze cycloonstofzuigers) op de markt brengen. Probleem van deze apparaten blijft dat ze toch geleegd moeten worden zodat een stofwolk met schadelijke stofdeeltjes weer in de woning terecht komen indien deze in de woning moet worden geleegd. Vaak het probleem indien je geen tuin of balkon hebt. Ook ontsnapt er nog vaak fijnstof uit een dergelijke stofzuiger en dat is toch niet wat je wilt?

Is een stofzuiger dan ongezond? In de regel is dat wel vaak het geval wat verder wordt toegelicht onder “waarom een stoomzuiger“. Het antwoord op de vraag of uw stofzuiger ongezond is zou dus zeker “Ja” kunnen zijn. Niet omdat wij dat zeggen maar omdat dit uit onderzoek is gebleken. Fijnstof buitenshuis is schadelijk, wel bekend bij iedereen. Bezoek o.a. de site van het RIVM voor meer info over dit onderwerp. Maar fijnstof is ook in uw woning aanwezig. Ruikt u die muffe lucht tijdens een stofzuigerbeurt, dan is uw stofzuiger ongezond. Zijn uw filters vervuild of doet u extra lang met uw stofzuigerzak door hem tussentijds leeg te maken, dan is uw stofzuiger ongezond. Houdt voor de aardigheid maar eens in het donker een fel licht in de uitlaatlucht van uw stofzuiger. U zult schrikken wat er doorheen glipt en wat u de lucht in blaast.

“Is er een alternatief? Jazeker!”

Onze stoomzuigers met waterfilter zijn een alternatief. De stoomzuiger is in principe ook een stofzuiger die eventueel met een electrische tapijt-klopborstel kan worden geleverd. Hiermee is nog functioneler dan welke stofzuiger met electrische klopborstel dan ook (Rainbow, Delphin, etc.) maar in de regel wel goedkoper in aanschaf. De stoomzuigers hebben een 1200 Watt motor en een waterfilter. Hierdoor meer zuigkracht dan welke stofzuiger dan ook en omdat het een stoomzuiger is die water op moet zuigen is dat ook nodig. De gestelde Europese norm voor stofzuigers is dus niet van toepassing. Door het waterfilter heeft u geen verlies van zuigkracht én een schone uitstoot. Bent u dus op zoek naar een professionele stofzuiger met een waterfilter die ook uw lucht in huis reinigt maar dan tegen een betere en acceptabele prijs dan alternatieve apparaten die in markt verkrijgbaar zijn, dan is een stoomzuiger misschien iets voor u. Uw stofzuiger weinig zuigkracht? Overweeg dan eens een stoomzuiger.

Vanzelfsprekend wordt er in huis niet alleen maar gestofzuigd. Er wordt ook gedweild, vaak met een resultaat wat niet bevredigend is te noemen. Wilt u verder gaan met het principe “gezonder en milieuvriendelijker schoonmaken”, nóg een reden om een van onze stoomzuigers te overwegen. Ook deze kan zoals gezegd met een electrische tapijt-klopborstel worden geleverd. Met stoom reinigt u vrijwel alles. Schoonmaakmiddelen behoren tot het verleden én u verbruikt veel minder kostbaar drinkwater. Stoom doet zijn werk én desinfecteert tegelijkertijd. Uw vloer, toilet, badkamer, keuken, etc. worden past écht schoon met stoom. Met onze stoomzuigers kunt u overigens ook gewoon stofzuigen. Wilt dus dus 1 apparaat wat alles kan, ga dan voor de stoomzuiger. De stoomzuigers die uitermate geschikt zijn om ook als stofzuiger te dienen zijn gesorteerd op grootte en gewicht de F1 Mouse, E1 Scarab, T2 Chili en ook de H1 Panda. Helemaal in combinatie met de stofzuiger basis-set of zoals al beschreven de electrische tapijt klopborstel, oftewel de Powerbase Profi want deze heeft meer toepassingen dan alleen tapijt. Om huidschilfers uit een bankstel en matras te kloppen, te borstelen en te zuigen bijvoorbeeld.

De stoomzuiger is nog niet zo bekend maar dat zal gaandeweg veranderen!

De stoomzuiger met waterfilter is volgens SAMUDO dát waar de wereld op zat te wachten en uiteindelijk voor zal gaan kiezen. Wie wil er nu niet met minder kostbaar drinkwater en zonder schadelijke chemicaliën schoonmaken? Wie wil er nu niet af van die vieze en ongezonde stofzuigerlucht? Vraagt u zich wel eens af wat er tegenwoordig allemaal in de lucht hangt? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom u de ramen en deuren openzet als u terug bent van vakantie? Waarom ruikt het zo fris als het geregend of gesneeuwd heeft? Wist u dat de kwaliteit van onze buitenlucht 400x slechter is als 25 jaar geleden? Wist u dat de lucht binnenshuis nog eens 50x slechter is dan buiten t.g.v. gebrek aan ventilatie met “schonere” buitenlucht? Wist u dat slechts 3% van de stof in huis zichtbaar is en alleen op donkere oppervlaktes en bij licht en dat 97% microscopisch klein is en voor het menselijk oog niet zichtbaar. Door de steeds betere isolatie van woningen wordt dit probleem binnenshuis alleen maar groter. Meer hierover kunt u hier lezen.

Feiten die voor allerhande gezondheidsklachten zorgen met maar één oplossing. Heeft u stofzuiger weinig zuigkracht en zoekt u een alternatief, overweeg dan ook zeker een stoomzuiger!

“Stoomzuiger met waterfilter, mét voldoende zuigkracht!”

Hopelijk behoort de uitspraak “stofzuigen ongezond” is de nabije toekomst tot het verleden omdat het niet meer zo hóeft te zijn. Dit omdat meer mensen het begrip stoomzuiger of stofzuiger met waterfilter hebben leren kennen. Ook de uitspraak “stofzuiger weinig zuigkracht” zal hiermee dan gaandeweg tot het verleden behoren.

Het is belangrijk dat u thuis of in onze showroom uitleg krijgt over de uitgebreide mogelijkheden van onze apparaten, dit zodat u de juiste keuze maakt om uw woning binnenshuis gezonder en schoner te maken. U kunt bij interesse contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies of direct een demo aanvragen.

Terug naar blog