Nicotine aanslag verwijderen met stoomzuiger, een peulenschil….

Nicotine aanslag verwijderen met stoomzuiger

“Een schoon oppervlak is bij schilderen of verven toch altijd de beste start….?”

U wilt uw plafond gaan witten of de muren voorzien van een nieuwe kleur maar in de woning is door uzelf óf de vorige bewoner gerookt. Kortom, er is sprake van nicotine aanslag. Naast het feit dat dit ongezond en vies is geeft het ook problemen met het schilderen of verven. Er is tegenwoordig wel specifieke muurverf voor ontwikkeld met extra dekking tegen nicotine aanslag maar bij het verwerken ervan loop je soms toch tegen het probleem aan dat de nicotine door het vocht/oplosmiddel in de muurverf loskomt en de verfroller vervuilt waardoor het resultaat de praktijk toch tegenvalt. U kunt zich voorstellen dat een schoon oppervlak om muurverf/latex op aan te brengen tóch de voorkeur geniet. Elke schilder zal dit beamen.

Nicotine aanslag los weken

Er zijn in de markt veel producten beschikbaar die nicotine of vet aanslag los maken van het oppervlak. Enkele bekenden zijn St. Marc, HG, Universol. Sommige mensen gebruiken eigen brouwsels of mengen zelfs ammoniak met chloor óf gebruiken dit afzonderlijk na elkaar maar dit raden wij ten strengste af. Bij het mengen van ammoniak en chloor ontstaan namelijk giftige gassen die levensgevaarlijk kunnen zijn. Meng dus nooit zomaar chemische middeltjes die u in huis heeft staan!

Met Universol hebben wij zelf een goede ervaring. In de regel is dit in elke verfwinkel verkrijgbaar. U brengt een van deze producten verdund aan op het oppervlak met bijvoorbeeld een plantenspuit. En dán begint het;”Hoe haalt u deze vieze druppels die aan het plafond hangen  weg?”. Een optie is een doek, spons, zeem, waterzuiger, etc. Maar dit kost veel tijd, is een vies werkje en het resultaat laat te wensen over.

Met een stoomzuiger wordt het een peulenschil…

Het snelst haalt u de opgeloste nicotine aanslag weg met een stoomzuiger. Na het aanbrengen van bijvoorbeeld Universol laat u dit een tijdje inwerken, stoomt u met de stoomzuiger in één handeling vervolgens het oppervlak schoon en zuigt u het vuil direct weg. De reinigende werking van de stoom zal ervoor zorgen dat de aanslag nog beter loslaat. Het onderstaande filmpje laat zien hoe dat in de praktijk eruit ziet.

 

Een stoomzuiger in huis, de toepassingen zijn enorm….

Meestal wordt de stoomzuiger gekocht om de vloer in één handeling te reinigen en vervolgens ook schoon te houden. Dus het 2 in 1 principe, stofzuigen en dweilen maar dan met een veel beter resultaat. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook de ramen mee wassen of uw bankstel of autostoelen mee reinigen. Het verwijderen van nicotine aanslag is dus maar één van de extra toepassingen maar wél een uiterst effectieve! Gelukkig roken steeds minder mensen maar mocht u hiermee geconfronteerd worden omdat u een nieuwe huurwoning krijgt toebedeeld of bent u die schilder die een woning moet renoveren, dan is dit waardevolle informatie. Doe er uw voordeel mee!

Terug naar blog