Mijn stofzuiger stinkt

Mijn stofzuiger stinkt zo!?!

Een stofzuiger stinkt al snel. U heeft hem net gekocht, uit de verpakking gehaald en in gebruik genomen. Na een week ruikt u het al, dat muffe luchtje. Hoe lost het gemiddelde huishouden dit op? Heel simpel, je kunt ze kant en klaar kopen in elke supermarkt; “een reukstaafje wat je opzuigt en vervolgens komt er een geurtje uit te stofzuiger”. Dit geurtje is weliswaar beter dan de muffe lucht maar vind u het nu echt lekker? Hoe lang gaat dit staafje mee. Is waspoeder opzuigen misschien een optie? Nee, ook dat werkt maar even. Waarom vraagt u zich misschien nooit af.

Waarom stinkt een stofzuiger?

De reden dat een stofzuiger stinkt is eenvoudig te verklaren. Op enkele uitzonderingen na zit in elke stofzuiger een stofzuigerzak. Een stofzuigerzak is een vergaarbak van vuil, stof, microben, allergenen, ofwel een bron van ellende. Deze bron van ellende is een broeinest van bacteriën. Eigenlijk is het niet zo vreemd. Ergens in een kast, ruimte staat een apparaat met een zak vol met vuil. Het is te kostbaar om na elke stofzuigerbeurt de zak weg te gooien. Soms wordt hij zelfs leeg gemaakt en weer terug gestopt. Een zak waarvan de poriën vol zitten met viezigheid. Luchtvochtigheid is een bijkomend euvel wat ervoor zorgt dat bacteriën kunnen groeien. Bij het overgrote deel van de stofzuigers verlaten deze bacteriën, stof en allergenen de stofzuiger weer, dwars door de zak en alle filters heen. U ruikt deze ook! Dit is ook onderzocht door meerder instanties. Alles wat de stofzuiger verlaat is weer een bron voor infecties en allergieën. Filters houden een deel tegen maar bij lange na niet alles. Wilt u dat inademen? U mag concluderen dat een stofzuiger met zakkenfilter ongezond is.

Is er een alternatief voor een stofzuiger?

Jazeker is er een alternatief. Er zijn stofzuigers met waterfilter op de markt die al veel meer tegenhouden dan welke stofzuiger dan ook zonder in zuigkracht te verliezen. Het voordeel van een dergelijk apparaat is dat al het vuil wordt opgenomen in het water. Na elke stofzuigbeurt gooit u het water met vuil weg. U kunt zelfs een geurtje op basis van etherische oliën aan het water toevoegen wat telkens weg wordt gegooid. U kunt echter ook een stap verder gaan. Samudo heeft ook stoomzuigers met een waterfilter. Met een dergelijk apparaat kunt u uw dweil, poetsmiddelen, spons, etc. weggooien want die zijn niet meer nodig. Kijk gerust op onze site voor meer informatie. Houdt het hier op qua mogelijkheden? Nee hoor, de volgende stap is een apparaat waarmee:

  • U de lucht binnenshuis kunt reinigen
  • Kunt stofzuigen
  • Kunt stoomzuigen
  • Dit apparaat heet de GIOEL en is per 1-5-2013 leverbaar bij SAMUDO.

Wat kan de GIOEL?

De GIOEL is oorspronkelijk ontwikkeld om lucht in ruimtes te reinigen. Dit na een vernuftig idee van de Italiaanse grondlegger van dit apparaat. De man woonde in een stad en bezocht met regelmaat de Italiaanse Dolomieten en merkte telkens het verschil. Hij kwam tot de ontdekking dat de regen er voldoende omlaag komt voor zorgde dat de lucht zo zuiver bleef. Het idee dat water het vuil waaronder fijnstof uit de lucht haalt heeft hem tot denken gezet en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de luchtreiniger. Vervolgens is dit doorontwikkeld naar een stofzuiger met een zeer specifiek waterfilter en daarbij nog eens een stoomunit om ook te kunnen reinigen/strijken met stoom en het vuil wat vervolgens loskomt weer op te zuigen met de stofzuiger. Kortom een ideaal apparaat wat ondertussen al veel prijzen voor werking en design in de wacht heeft gesleept. Daarnaast is het ook onderzocht door enkele instituten en zijn hieruit verbluffende resultaten gebleken.

Kortom; “De tijd van de stofzuiger met zakkenfilter is voorbij!”

Waar kan ik GIOEL kopen?
gioel-112

U kun een GIOEL apparaat kopen bij SAMUDO of een verkoper van SAMUDO. Aangezien het apparaat dergelijk veel mogelijkheden heeft hebben wij besloten dit apparaat enkel aan huis te verkopen en niet via onze webwinkel. Elke klant verdient te weten wat het apparaat allemaal kan en dan is een professionele uitleg noodzakelijk. Heeft u n.a.v. de informatie op onze site interesse gekregen in de GIOEL? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende afspraak. Misschien kunt u zelfs uiteindelijk zelf diegene worden die de GIOEL in de Benelux aan de man brengt. Alle opties zijn bespreekbaar!

Terug naar blog