Mijn stofzuiger stinkt

Mijn stofzuiger stinkt zo!?!

Een stofzuiger stinkt al snel. U heeft hem net gekocht, uit de verpakking gehaald en in gebruik genomen. Na een week ruikt u het al, dat muffe luchtje. Hoe lost het gemiddelde huishouden dit op? Heel simpel, je kunt ze kant en klaar kopen in elke supermarkt; “een reukstaafje wat je opzuigt en vervolgens komt er een geurtje uit te stofzuiger”. Dit geurtje is weliswaar beter dan de muffe lucht maar vind u het nu echt lekker? Hoe lang gaat dit staafje mee. Is waspoeder opzuigen misschien een optie? Nee, ook dat werkt maar even. Waarom vraagt u zich misschien nooit af.

Waarom stinkt een stofzuiger?

De reden dat een stofzuiger stinkt is eenvoudig te verklaren. Op enkele uitzonderingen na zit in elke stofzuiger een stofzuigerzak. Een stofzuigerzak is een vergaarbak van vuil, stof, microben, allergenen, ofwel een bron van ellende. Deze bron van ellende is een broeinest van bacteriën. Eigenlijk is het niet zo vreemd. Ergens in een kast, ruimte staat een apparaat met een zak vol met vuil. Het is te kostbaar om na elke stofzuigerbeurt de zak weg te gooien. Soms wordt hij zelfs leeg gemaakt en weer terug gestopt. Een zak waarvan de poriën vol zitten met viezigheid. Luchtvochtigheid is een bijkomend euvel wat ervoor zorgt dat bacteriën kunnen groeien. Bij het overgrote deel van de stofzuigers verlaten deze bacteriën, stof en allergenen de stofzuiger weer, dwars door de zak en alle filters heen. U ruikt deze ook! Dit is ook onderzocht door meerdere instanties. Alles wat de stofzuiger verlaat is weer een bron voor infecties en allergieën. Filters houden een deel tegen maar bij lange na niet alles. Wilt u dat inademen? U mag concluderen dat een stofzuiger met zakkenfilter ongezond is.

Is er een alternatief voor een stofzuiger?

Jazeker is er een alternatief. Er zijn stoomzuiger met waterfilter op de markt die al veel meer tegenhouden dan welke stofzuiger dan ook zonder in zuigkracht te verliezen. Het voordeel van een dergelijk apparaat is dat al het vuil wordt opgenomen in het water. Na elke stofzuigbeurt gooit u het water met vuil weg. U kunt zelfs een geurtje op basis van etherische oliën aan het water toevoegen wat telkens weg wordt gegooid. Met een stoomzuiger kunt u verder uw dweil, poetsmiddelen, spons, etc. weggooien want die zijn niet meer nodig. Kijk gerust op onze site voor meer informatie. Houdt het hier op qua mogelijkheden? Nee, hoor…..het houdt niet op. Lees in de blogs naar de verschillende toepassingen van onze stoomzuigers.

Terug naar blog