Huisdier en hygiëne

Huisdier en hygiëne, een hond of kat in huis?

Huisdier en hygiëne, iets wat u misschien als eigenaar van een huisdier of mogelijk toekomstige eigenaar van een huisdier bezig houdt. Heeft u een kat of meerdere katten, een hond of meerdere honden? Of heeft u een combinatie van beiden? Misschien bent u van plan een huisdier aan te schaffen?

Natuurlijk bestaan er meerdere afwegingen om een hond of kat in huis  te nemen. Heeft u wel voldoende tijd? Heeft u voldoende ruimte? Kán dat wel met uw woning of gezinssamenstelling? Hoe zit het met huisdier en hygiëne? Veel vragen waarvan SAMUDO er enkele kan beantwoorden. Dit op basis van persoonlijke ervaring én de ervaring van/bij onze klanten.

Een hond of kat verschilt qua hygiëne in huis niet zo van ons als mens. Honden en katten verliezen, bij iedereen wel bekend, haren. Afhankelijk van het ras kan dit qua hoeveelheid en type haar verschillen. Dit is dan ook een factor die meeweegt bij de keuze van het ras. Huisdieren verliezen ook huidschilfers, net als de mens. Voor deze huidschilfers zijn sommige mensen allergisch. Als huisdieren jong zijn willen ze in huis nog wel eens wat “verliezen”. Hetzelfde geldt voor de senioren onder de huisdieren. Ook hier eigenlijk geen verschil met ons als mens.

“Een huisdier in je leven, van begin tot eind”

Zodra de beslissing genomen is begint toch wel vaak een stukje spijt zodra het beestje in huis is. Is het geen plasje op de bank, dan wel een plint die er iets anders uitziet dan voorheen, of braaksel op het tapijt. Dit zijn eigenlijk geen onoverkomelijke zaken, het is in de regel wel schoon te maken dan wel in de meeste gevallen te repareren. Alleen het werk wat je er mee hebt geeft soms wat frustratie en schoonmaken is niet ieders hobby, toch? Hier komt de stoomzuiger om de hoek kijken. SAMUDO is ontstaan uit het probleem waar u nu tegenaan loopt óf verwacht tegenaan te gaan lopen. Ook wij hebben huisdieren en kennen de problematiek die samengaat met huisdier en hygiëne.

Enkele voorbeelden:

De hond heeft ergens in huis geplast

De hond heeft tijdens op oudejaarsavond op bed geplast, ze is bang van vuurwerk en was in een onbewaakt ogenblik de slaapkamer in gekropen. Tja, zielig voor het beestje dus boos worden heeft geen zin. Dus aan de slag, het dekbed kan in de wasmachine, het overtrek ook, het matras echter niet. Met de stoomzuiger is het matras te reinigen. U heeft nodig: stoomzuiger, stoom-turboborstel, power-jet, anti-schuim en vloeibaar wasmiddel voor de witte was.
U start de stoomzuiger op en voegt anti-schuimmiddel toe aan het vuilwater reservoir, dit is de transparante bak onder vrijwel al onze stoomzuigers. Anti-schuim voegt u toe omdat u een middel op zult zuigen wat anders voor schuimvorming in het vuilwater reservoir zou zorgen waardoor het apparaat in storing zou vallen. Met een sponsje brengt u verdund wasmiddel aan op de vuile plek, vervolgens gaat u met de stoom-turboborstel eroverheen, eventueel in combinatie met de heetwaterfunctie. Als het wasmiddel goed is geborsteld wisselt u het mondstuk naar de Power-jet en zuigt vervolgens al het water/vocht uit het matras. Normaliter is het matras daarna weer schoon.

Dezelfde procedure hanteert u ook als de hond bijvoorbeeld op de vloerbedekking, een tapijt, de bank, etc. geplast heeft. Gebruik in een dergelijk geval dan wel een middel wat hiervoor geschikt is.

De kat heeft een halve muis uitgebraakt op het bankstel, oeps..

Tja, niet zo fris maar dat heb je wel eens met “poezebeest”. Geen zorgen! In dit geval heeft u weer dezelfde hulpstukken nodig zoals bij bovenstaand voorbeeld beschreven. Dit zijn overigens ook de meest gangbare hulpstukken die onze klanten aanvullend bij hun stoomzuiger aanschaffen.

De hond slaapt wel eens op bed. “Het is ook zo gezellig…”

Op zich is er hygiënisch gezien niets mis met een hond op bed. Van de films kennen wij het allemaal wel, het ziet er toch ook leuk uit? Als de hond ook op uw bed slaapt neemt de hoeveelheid huidschilfers die in uw matras terecht komen gewoon toe. Op zich geen probleem. Met een stoomzuiger en de Powerbase-Profi is dit heel eenvoudig schoon te maken en ook schoon te houden. Af en toe met de stoom over uw matras, eventueel in combinatie met Acarite maakt het verhaal qua hygiëne nog completer.

De hond maakt de vloer vies. “Tja, kwijl en zand horen erbij…”

Een klant van ons had een prachtige hond. Ze woonden achteraf in een prachtig vrij modern huis en de omliggende grond bevatte nogal veel klei. De hond nam deze klei mee naar binnen. In dit moderne huis lag o.a. een gevlinderd betonnen vloer. Prachtig om te zien maar ook een spons wat betreft vuil. Dweilen had geen zin. Met onze stoomzuiger (stoom in combinatie met de heetwaterfunctie) kon de klant het vuil losweken en opzuigen. Het werd écht schoon. Klant blij, SAMUDO blij….

En wat met al die katten/hondenharen?

Tja, die verliezen ze ook. De een wat meer dan de ander. Met de stoom-turboborstel zijn deze véél eenvoudiger van uw stoffen bankstel en tapijt te verwijderen. Idem voor o.a. uw automatten.

Kortom, met een stoomzuiger kunt u uw leven in een gezin met huisdieren een stuk gemakkelijker maken. Huisdier en hygiëne gaan prima samen, helemaal als u een stoomzuiger in huis heeft.
Heeft u vragen na het lezen van dit verhaal of is uw interesse gewekt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Terug naar blog