Houten vloer reinigen met stoom?

“Kan ik mijn houten vloer reinigen met stoom?”

Regelmatig krijgen wij de vraag of met onze stoomzuiger ook een houten vloer kan worden gereinigd. Een houten vloer trekt vuil aan en wordt op den duur minder fris ogend. Een houten vloer reinigen is dan soms een lastige klus. Dit geldt ook voor het onderhoud. Deze vraag ontstaat namelijk ook vaak nadat het in de was zetten en uitboenen van de houten vloer te arbeidsintensief wordt of qua terugkerend ritueel gaat tegenstaan. Dit vooral als het huishouden wat levendiger wordt door gezinsuitbreiding & huisdieren. Een houten vloer voelt warm aan en straalt ook warmte uit, vandaar de keuze van veel mensen om deze in huis te leggen. Een van de weinige nadelen is dat een houten vloer zoals gezegd eerder vuil aantrekt dan bijvoorbeeld een tegel. Wat is er dan op de markt wat u helpt tóch een houten vloer te kunnen leggen en deze met gemak te onderhouden? Een stoomzuiger!

“Houten vloer reinigen met een stoomzuiger, dat is handig!”

Met een SAMUDO stoomzuiger kunt u een houten vloer reinigen. Dit kan omdat de contacttijd tussen stoom en hout maar zeer kort is. Het voordeel is overigens dat u het vuil wat zich ophoopt in de nerf van het hout ook direct opzuigt waardoor het hout altijd fris zal blijven ogen.

Heeft u een waslaag op uw vloer dan zal deze gaandeweg verdwijnen, houdt hier rekening mee. Dit is overigens niet erg. Een eikenhoutenvloer zal hierdoor niet erger slijten. Deze waslaag zit er met name op om vuil afstotend te werken. Echter slijtage zorgt voor nogal veel onderhoud van de waslaag. Reinigt u met een stoomzuiger dan zal de vloer minder snel vervuilen. Een waslaag maar ook zepen zullen vuil eerder hechten dan een schoon oppervlak. Dit zult u gaandeweg gaan merken.

Om hout eventueel te “voeden” zijn ook oliën verkrijgbaar die u makkelijk aanbrengt. Heeft u dan een hardnekkige vlek die zelfs met de stoomzuiger niet meer te verwijderen is, dan pakt u een stukje schuurpapier en oliet u het geschuurde deel weer in.

Twijfelt u of het bij uw vloer kan? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij zijn 24/7 van 8:30 tot 20:00 telefonisch bereikbaar op: +31(0)6-21395629. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.
Terug naar blog