Bekleding reinigen met stoomzuiger, effectief vlekken weg…

Bekleding reinigen met stoomzuiger? Ja hoor!

“Stoffen bekleding, comfortabel maar wel gevoeliger voor vlekken en vlekken kunnen wij niet uitstaan, toch?”

De bekleding reinigen met stoomzuiger, maar een van de vele toepassingen van een stoomzuiger. Maak er dan ook gebruik van als het kan.

Ons interieur is meer en meer onderhevig aan persoonlijke smaak, vaak gerelateerd aan interieurtrend op dat moment. Wij zijn als mens dus ook meer en meer geneigd om vaker van interieur te wisselen. De tijd van eiken bankstellen waarin na slijtage van de kussens erin het stof van de kussens werd vervangen, is bijvoorbeeld passé.

Meer en meer kiezen mensen niet meer voor koude zitoppervlak maar voor warmte en comfort. Een zithoek, een set eetkamerstoelen, een fauteuil, etc. is in allerlei verschillende stoffen leverbaar en de ene stof is een gevoeliger voor vlekken dan het andere. De samenstelling van uw huishouden is gerelateerd aan het aantal vlekken waar u jaarlijks mee geconfronteerd wordt en wat u frustratie en tijd kost.

Ergens een vlek in, het blijft storend tot hij eruit is…

Heeft bijvoorbeeld een vlek u uw bankstel? Ergert u zich eraan dat uw eetkamerstoelen smoezelig zijn? Heeft uw lievelings fauteuil een grondige reinigingsbeurt nodig? Zitten er misschien vlekken in de bekleding van uw autostoel of achterbank? De bekleding reinigen met een stoomzuiger is maar één van de verschillende extra toepassingen van een stoomzuiger. In de regel koopt een klant een stoomzuiger om de vloer effectiever te reinigen, overigens zowel een tegelvloer, gietvloer alsook een houten vloer. Echter kunt u er nog véél meer mee doen. Bijvoorbeeld de ramen wassen, de vriezer van ijsaanslag ontdoen of het plafond reinigen van nicotine aanslag en ga zo maar door…

Deze blog gaat over de toepassing “bekleding reinigen met een stoomzuiger”. In onderstaande video het reinigen van een eetkamerstoel waarbij de baan in het midden van het zitvlak wordt gereinigd om het verschil weer te geven vóór en ná reinigen. Met het transparante extractie hulpstuk wat optioneel verkrijgbaar is bij uw stoomzuiger heeft u dus een extra toepassing in huis. Omdát het hulpstuk transparant kunt u gedurende het reinigen visueel constateren óf er nog vuil vanaf komt, handig toch? Hier is inderdaad over nagedacht…

U ziet het water wat wordt opgezogen geel/bruin verkleuren en dan weer langzaam helderder worden, een visueel signaal dat het vuil eruit is gezogen.

Gebruik de “heetwater-functie”, eventueel met reinigingsmiddel….

Bekleding reinigen met stoomzuiger? Dit kan met alléén stoom óf stoom in combinatie met heet water. Op vrijwel al onze apparaten zit deze “heetwater-functie”. Hiermee kan gelijktijdig met de stoomafgifte water vanuit de reinigingsmiddeltank worden bij gesproeid wat in dat geval als transportmedium moet worden gezien. Het water vereenvoudigd het transport van vuil vanuit het stof in de stoomzuiger. Eventueel kan er ook nog reinigingsmiddel worden bijgevoegd, let wel alleen wat via onze webshop verkocht wordt! Uit ervaring is gebleken dat de combi stoom met water inclusief reinigingsmiddel het best functioneert.

Stoomzuiger combineren met eigen reinigingsmiddel, gebruik antischuimmiddel…

In  situaties waar de vlekken écht hardnekkig zijn, bijvoorbeeld smeer-olie of vetten kunt u uw eigen reinigingsmiddelen gebruiken wat u eerst inzet op de voor u bekende wijze, dus niet vanuit de reinigingsmiddeltank van de stoomzuiger. Daarna kunt u wél met de stoomzuiger het vuil extraheren uit het stof. Hier zit uw tijdswinst. Omdat producten die met bijvoorbeeld een spons moeten aangebracht vaak schuimen, dient u wel antischuimmiddel in het vuilwaterreservoir te doseren alvorens u start met uw werkzaamheden. Ons antischuimmiddel verlaagt de oppervlaktespanning van het water in het vuilwaterreservoir en vermindert hiermee de schuimvorming. Hierdoor zal de zuifunctie van de stoomzuiger minder snel uitvallen. Het apparaat schakelt de zuigfunctie namelijk uit als het (water)niveau in het vuilwaterreservoir te hoog is. Dit wordt continue bewaakt met een sensor. Deze niveaumeting kan echter niet het onderscheid maken tussen water en schuim.

In onderstaande afbeelding het resultaat van bovenstaande reinigingsactie. Mogelijk moet u uw beeldscherm iets draaien om het kleurverschil tussen het gereinigde deel, d.w.z. de baan langs de naad op het zitvlak en het smoezelige resterende deel, duidelijk te zien.

Conclusie over bekleding reinigen met stoomzuiger

De gehele bekleding reinigen is niet iets wat een particulier elke maand doet, misschien een keer per jaar, afhankelijk van uw huishouden misschien minder vaak of vaker. Een vlek verwijderen zal vaker het geval zijn en dat is dezelfde handeling met hetzelfde hulpstuk. Duidelijk moge zijn dat het gewoon wérkt. Twijfelt u toch of heeft u een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord met vrijblijvend advies.

Terug naar blog