Auto reinigen met stoom

Kan ik mijn Auto reinigen met stoom? Regelmatig krijgen wij de vraag of een auto met behulp van stoom gereinigd kan worden.
Ons antwoord op deze vraag is heel eenvoudig;“Ja, dat kan!”  Een groot voordeel van reinigen met stoom is namelijk dat er geen kalk achterblijft.

Zowel het interieur als het exterieur kan gereinigd worden met stoom maar bij het exterieur moet u wel opletten, lees hieronder…

Waar u bij de buitenkant van uw auto op moet letten is dat uw auto altijd vervuild is met zand, hoe fijn van structuur dan ook. Door zand of ander vuil kunnen krassen veroorzaakt kunnen worden als u alleen met een stoomreiniger de buitenkant zou reinigen. Wij adviseren dan ook altijd om eerst uw auto eerst te wassen en grondig af te spoelen. Doet u dit niet dat heeft u kans dat u misschien te snel met een doek achter de stoom aangaat, de kleine zandkorreltjes meeneemt en uiteindelijk uw auto aan het bekrassen bent. Gebruik de stoomzuiger alleen als vervanging van uw zeem maar dan wel met een beter resultaat. Een cleaner is minder snel nodig om het vuil écht eraf te krijgen.
Dit is dan ook de enige belangrijke factor die bij het auto reinigen met stoom in uw achterhoofd die te houden. Zodra uw auto gewassen is met shampoo en afgespoeld met water kan het reinigen met stoom beginnen. Hardnekkige insecten behoren tot het verleden.

Verder zal het auto reinigen met stoom alleen maar voordelen hebben. Lastige kunststof onderdelen zijn eenvoudiger te reinigen. Hetzelfde geldt voor uw velgen, stoelbekleding, automatten, ruiten, en ga zo maar door. Uw auto zal na het reinigen met stoom veel frisser ogen van zowel de binnen als buitenkant. Daarnaast blijven er geen strepen achter of kalkresten op uw auto!

Voor het reinigen van auto’s hebben wij ook een aantal handige hulpstukken voor uw stoomzuiger. De complete set “autoreiniging” is daar een van. Bezoek onze website voor meer info of neem contact met ons op voor al uw vragen.

 

Terug naar blog