Allergie in huis

“Allergie in huis, SAMUDO helpt…”

Je zult het maar hebben, een allergie in huis. Allergisch voor katten, honden, huisstof, pollen, chemicaliën, parfums, schimmels, etc. SAMUDO denkt mensen met een allergie te kunnen helpen met de producten die wij aanbieden. Afhankelijk van het type allergie kunnen wij u ondertussen op basis van onze ervaring een vrijblijvend advies geven als het gaat om het schoonmaken van uw woning. Eerst even in het kort iets over de aandoeningen die wij in de loop der tijd zijn tegengekomen.

Longaandoeningen

De kwaliteit van de buitenlucht in België en Nederland behaalt bij lange na niet de kwaliteit van de lucht in landen als bijvoorbeeld Oostenrijk en Noorwegen. De welvarende industrie en het daarmee samenhangende verkeer zorgt ervoor dat de concentratie fijnstof in de de lucht die wij inademen met regelmaat te hoog is, zeker als u als last heeft van een longaandoening. Mensen met bijvoorbeeld Astma of COPD “profiteren” in negatieve zin van onze welvaart. Op de website van het Nederlandse longfonds staan nog een veelvuldigheid van ziektes beschreven die onder longaandoeningen vallen.

MCS

Buiten de longaandoeningen bestaan er nog meerdere ziektes die onder de term allergie worden geschaard. MCS is daar een van. Een verschrikkelijke aandoening waarbij men overgevoelig is voor meerdere chemicaliën. ‘MCS-patiënten worden ernstig ziek van chemicaliën in parfums, wasmiddelen, uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen, consumentenproducten en heel veel meer. Een kenmerk van MCS is het reageren op steeds geringere concentraties chemische stof of geur. Kleine vleugjes geur of reukloos gas kunnen ernstige gezondheidsproblemen uitlokken. De ziekte is d.d. 29 januari 2017 in Nederland en België nog niet erkend maar dat is in de huidige maatschappij geen uitzondering. In Canada, Oostenrijk en Japan is MCS sinds 2015 wel erkend als een chronische lichamelijke aandoening. Het is dus een kwestie van tijd dat ook de rest van de wereld MCS erkend. De klachten verdwijnen hierdoor echter niet en een MCS-patiënt zal zeker de hulpmiddelen aangereikt moeten krijgen om hun leven leefbaar te maken. Ook iemand met MCS zal zijn huis willen schoonmaken.

Hoe de allergie in huis te bestrijden?

Het internet staat bomvol met algemene tips om uw allergie te bestrijden. Bent u misschien op zoek naar een oplossing in de breedste zin van het woord? Een oplossing die de trigger of oorzaak van uw allergie bestrijdt? Dan bent u hier aan het juiste adres. SAMUDO levert namelijk verschillende producten waarmee u uw huishouden op een efficiënte manier kunt reinigen door alleen gebruik te maken van water en/of stoom. Met onze stoomzuigers gebruikt u stoom als reinigende en desinfecterende kracht. Het gebruik van chemicaliën wordt dus overbodig. Wij hebben verschillende stoomzuigers in ons portfolio. Na een kort gesprek kunnen wij u adviseren welk type voor u het meest geschikt is.
Met onze stoomzuigers die allen beschikken over een waterfilter blaast u geen fijne deeltjes meer terug de woning in tijdens het stofzuigen.
Alle producten die SAMUDO verkoopt zijn gemaakt om het leven van de patiënt met een allergie te verbeteren.
Op vrijwel al onze stoomzuigers is bijvoorbeeld weer een klopborstel aan te sluiten waarmee tapijt, vloerbedekking, matrassen, stoffen bankstellen grondiger gereinigd kunnen worden. Vanzelfsprekend is het ook voor iemand zonder allergie beter om m.b.v. een stoomzuiger met waterfilter de woning te reinigen. Niet alleen voor uw gezondheid maar ook vanwege het gemak en de efficiëntie. Onze stoomzuigers zijn klein maar fijn, de kleinste stoomzuiger die SAMUDO aanbiedt is de F1 MOUSE.

Heeft u naar aanleiding van dit onderwerp vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of kies direct voor een demo bij u thuis van een van onze apparaten.

Terug naar blog